42.195 meter hardlopen, hoe kom ik erbij??

Ongeveer eind 2016 heb ik de knop omgezet om mijn leven een stuk gezonder maar vooral ook sportiever te gaan leven. In 2017 heb ik onder andere ruim 750km hardgelopen. Een prestatie waar ik zeker trots op ben maar toch was ik nog op zoek naar een ultiem doel om naar toe te werken.

Als hardloper lonkte al snel de "heilige" afstand van 42.195 meter. Uiteraard worden er dichter bij Deventer ook marathons georganiseerd maar aangezien ik verwacht dat dit een "once in a lifetime" wordt zocht ik naar een specialere editie. Niet alleen voor mij persoonlijk maar ook uit maatschappelijk oogpunt.

En zo kwam ik bij Stichting KiKa

Zielsgelukkig ben ik dat mijn beide kinderen gezond zijn maar ik besef me donders goed dat dit niet vanzelfsprekend is. Dagelijks krijgen kinderen de verschrikkelijke diagnose kanker. Omdat mij niks zo vreselijk lijkt als het verliezen van je kind zet ik me graag in voor het verhogen van de genezingskans van kinderen met kanker naar 95%! Zo heb ik besloten om de Tokyo Marathon voor Stichting KiKa te gaan lopen.

Veel deelnemers aan de Run for KiKa (Marathon) hebben in hun, directe, omgeving te maken gehad van een kind met de diagnose kanker. Gelukkig kan ik zeggen dat ik dit in mijn omgeving nog niet mee heb hoeven maken en daarom ken ik Stichting KiKa enkel uit de verhalen. Afgezien van mijn ervaringen tijdens mijn marathonavontuur houd ik dit ook graag zo ;-)

Het doel van Stichting KiKa1

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Voor mer informatie over Stichting KiKa verwijs ik je graag door naar de website van Stichting KiKa.